hergroeperen van jouw kredieten via een schuldcentralisatie

Je hebt verschillende kredieten in omloop. Een hypothecair krediet voor de woning, een autolening, een renovatielening of lening voor de verbouwing, een lening op afbetaling en misschien nog enkele kredietopeningen via kredietkaarten.

Voor je het goed en wel beseft, wegen deze kredieten en leningen zwaar door in jouw huishoudbudget en krijg je het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen.

Wacht niet tot het te laat is

Je merkt dat de totale maandlast voor het hypothecair krediet en de andere leningen te zwaar is geworden. Wacht dan niet tot het te laat is! Vermijd dat je negatief gemeld staat op de Centrale voor Kredieten aan Particulieren (zogenaamde “zwarte lijst van de nationale bank”.

Zoek zo snel mogelijk een kredietbemiddelaar in hypothecair krediet op. Laat jouw kredietdossier screenen.

Creafin kan jou misschien helpen door het hergroeperen van jouw kredieten via een schuldcentralisatie. Hier zijn wel enkele voorwaarden aan gekoppeld.

Wat zijn de voorwaarden voor een schuldcentralisatie?

Creafin spreekt van een schuldcentralisatie wanneer je een hergroepering zoekt van één woonkrediet en minstens drie andere kredieten of leningen.

Deze 5 elementen zijn belangrijk binnen het kader van een schuldcentralisatie via een nieuw woonkrediet:

  1. Je moet uiteraard huiseigenaar zijn.
  2. Het belangrijkste deel van jouw nieuw krediet moet een onroerend doel hebben.
  3. Je moet na het hergroeperen van de lopende kredieten en leningen per maand minder betalen.
  4. Je moet het nieuwe woonkrediet kunnen terugbetalen.
  5. Je moet voldoende leefoverschot hebben.

Opgelet, geld lenen kost ook geld

Deze vermelding “Opgelet, geld lenen kost ook geld” is verplicht in iedere vorm van reclame voor een lening op afbetaling. Wij besteden er hier ook speciaal aandacht aan. Je moet weten dat je niet eeuwig de kans krijgt om jouw kredieten of leningen te herschikken of centraliseren. Denk dan ook goed na vooraleer je een nieuw krediet of lening aangaat.

Je zal voor jouw nieuw woonkrediet een hoger tarief moeten betalen. Jouw kredietprofiel is hoger dan de doorsneeklant. Volgens de meest recente tarievenkaart betaal jij dan 1% (*) méér op het basistarief.

(*) indien alle kredieten en leningen regelmatig worden terugbetaald en er geen negatieve melding op de Centrale voor Kredieten aan Particulieren is