Je gaat een huis kopen. Gebruik onze woonkrediet simulatie.

Je gaat een huis kopen. Gebruik dan de woonkrediet simulatie van Creafin. In 3 stappen naar een duidelijk antwoord! Echt kinderspel. Hoe werkt de woonkrediet simulator nu? We leggen het je uit.
Huis kopen - Stap 1 van 3 van de woonkrediet simulatie
Op de eerste bladzijde van de woonkrediet simulatie om een huis aan te kopen, moet je enkele klassieke zaken invullen.
Uiteraard start je met de aankoopprijs van jouw nieuwe woning. Daarna vul je de postcode in. Dit vragen we om de berekening zo correct mogelijk te maken. Je zal registratierechten moeten betalen en die zijn verschillend naargelang de regio. De simulatie berekent de registratierechten zelf.
Je zal zien dat de kosten van de woonkredietakte en de notariskosten ook automatisch berekend worden.
Daarna moet je jouw eigen middelen ingeven. Dit zijn jouw spaarcenten die je investeert in de aankoop van jouw huis.
OM TE ONTHOUDEN: Je kan een woonkrediet voor de aankoop van jouw huis bekomen tot 100% van de aankoopprijs. Je moet dus beschikken over eigen middelen.
Huis kopen - Stap 2 van 3 van de woonkrediet simulatie
Op de tweede bladzijde van de woonkrediet simulatie vul je de gewenste duurtijd voor jouw nieuw woonkrediet in. Je zet de duurtijd om in maanden.
Dit zijn de meeste gevraagde duurtijden voor een woonkrediet:
- 10 jaar = 120 maanden
- 15 jaar = 180 maanden
- 20 jaar = 240 maanden
- 25 jaar = 300 maanden
- 30 jaar = 360 maanden
Daarna geef je de waarde van jouw huis op. Dit gaat de quotiteit van jouw woonkrediet bepalen. Dit is de verhouding tussen het kredietbedrag en de waarde van jouw huis. Creafin heeft een tarief in functie van de quotiteit.
In het volgende vakje vul je jouw inkomsten in. En moet je aanvinken of je werkt met een vast contract.
Het laatste vakje vul je enkel in wanneer je nog andere kredieten of leningen hebt lopen. Je vult het totaal bedrag in dat je voor die kredieten moet betalen.
OM TE ONTHOUDEN: Je bent vrij om de duurtijd van jouw woonkrediet te kiezen. Dus ook 11, 17, 23 of 29 jaar. Je moet wel zien dat je de laatste keer betaalt voor je 75 jaar bent.
Huis kopen - Stap 3 van 3 van de woonkrediet simulatie
Hier zie je het resultaat van jouw simulatie voor een woonkrediet.
De kredietlast zegt je hoeveel procent van jouw inkomen naar de afbetaling van jouw woonkrediet zal gaan. De quotiteit zegt dus hoeveel procent je van de waarde van jouw huis gaat moeten lenen. De JKP is het jaarlijks kostenpercentage. Momenteel is dit enkel het tarief voor jouw woonkrediet. Als de nieuwe wetgeving van toepassing zal zijn, zitten in het JKP nog enkele andere kosten vervat. Zoals dossierkosten, de kosten voor de schatting van jouw huis, enzovoort.
De mensualiteit is het bedrag dat je maandelijks gaat moeten betalen voor jouw woonkrediet. Een mensualiteit is hetgeen de meeste Belgen nemen als modaliteit om hun woonkrediet terug te betalen. Je betaalt hier maandelijks kapitaal en intresten terug.
OM TE ONTHOUDEN: Je kan ook kiezen om alleen maar intresten terug te betalen. In sommige gevallen kan dit interessant zijn.
Verder dan een woonkrediet simulatie? Dat kan!
Wil je verder gaan dan enkel de simulatie van je woonkrediet? Dat kan! Stuur ons de simulatie van jouw woonkrediet door. Wij brengen je dan in contact met een kredietmakelaar in hypothecair krediet. Hij kent zo al enkele details van jouw situatie. Hierdoor kan je snel gericht ter zake komen.
NAAR DE SIMULATOR - MAAK EEN SIMULATIE VAN JOUW WOONKREDIET
Heb je een andere vraag voor ons, dan stuur je dit formulier in.
LEES VERDER