herfinanciering van jouw huidig hypothecair krediet

Het spreekt voor zich dat de meeste Belgen de herfinanciering van hun hypothecair krediet gaan bekijken als de rentevoeten op de markt dalen. Dit is de meest logische reden.

Maar er zijn ook andere redenen. We zetten de meest voorkomende op een rijtje.

1. Je hebt nog andere kredieten lopen en wilt jouw budget (terug) onder controle

Je kan de herfinanciering van jouw huidig hypothecair krediet ook gaan overwegen als je nog andere lopende kredieten hebt en je voelt dat de huidige maandlast zwaar aan het worden is.

Je zou deze andere leningen kunnen gaan herschikken in één nieuw woonkrediet. Op deze manier kan je jouw huishoudelijk budget gaan optimaliseren. Je betaalt maandelijks minder terug en krijgt zo jouw budget terug onder controle.

Je doet dit best ook niet roekeloos en laat je hierin best bijstaan door een specialist. Jouw kredietbemiddelaar in hypothecair krediet kan jou er alvast meer over zeggen.

2. Je wilt graag werken uitvoeren aan jouw woning

Je wilt graag werken uitvoeren aan jouw woning en zoekt een financiering. Hiervoor zijn er verschillende mogelijkheden. Een interessante piste om jouw lopend woonkrediet te herfinancieren en het budget werken tegelijk te integreren in deze operatie.

Het voordeel om jouw budget werken te herfinanciering via een nieuwe woonlening is dat je het extra budget opnieuw in de tijd kunt spreiden. Zo blijft jouw totale kredietlast onder controle.

3. Je scheidt en zoekt de financiering voor de uitkoopsom

Je gaat scheiden en wilt de woning behouden. In de regelingsakte kom je met jouw ex-partner overeen dat jij het lopend hypothecair krediet gaat overnemen en jouw ex uitkoopt.

Bij Creafin vind je hiervoor een oplossing.