MÉÉR DAN KREDIET

Creafin heeft als slagzin “Méér dan krediet”. Hiermee willen we niet zeggen dat we buiten het krediet nog andere producten aanbieden. Neen.

LEES MEER

Het gaat over de persoonlijke service die wij willen bieden aan onze aangesloten kredietbemiddelaars in hypothecair krediet.
Per regio hebben we een account manager. Deze account manager geeft de kredietbemiddelaar in hypothecair krediet op verschillende vlakken ondersteuning.
De account manager kan een eerste screening doorvoeren van het kredietdossier. Zo weet de kredietbemiddelaar vrij snel of een kredietaanvraag haalbaar is of niet. Hiermee winnen we tijd om efficiënt te werken.

De accountmanager zal de kredietbemiddelaar in hypothecair krediet ook opleiding geven over ons online beheersplatform Creanet 2.0. Hij komt indien nodig ook tussen voor technische assistentie bij problemen met Creanet.
Eenmaal een kredietdossier ingediend is, starten onze analisten direct met de analyse van de kredietaanvraag. Indien een kredietaanvraag niet mogelijk is, zullen zij zoeken naar oplossingen.

Onze persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat wij het vertrouwen genieten van méér dan 500 actieve erkende kredietbemiddelaars. Bij ons ben je geen nummer, maar een mens van vlees en bloed.

Ben je op zoek naar een kredietbemiddelaar in hypothecair krediet? Hier kan je een kredietmakelaar vinden in jouw buurt.
Ben je zelf kredietbemiddelaar in hypothecair krediet en wil je met ons samenwerken, vul dan dit formulier in.

MEER OVER CREAFIN

WAAROM KIEZEN VOOR CREAFIN?

Je hoeft niet groot te zijn om performant te zijn. Integendeel. Creafin is een onderneming die efficiënt en performant te werk gaat.

LEES MEER

Eerste lijnshulp bij vraag tot woonkrediet door account manager

De kredietbemiddelaar in hypothecair krediet kan in ieder dossier beroep doen op zijn account manager. Deze account manager zal dan een eerste advies geven over de vraag naar woonkrediet.

Toegang tot online platform Creanet 2.0

Iedere kredietbemiddelaar in hypothecair krediet die met ons werkt, heeft toegang tot Creanet 2.0. Dit is een online platform waarbij kredietaanvragen ingediend kunnen worden.

Snelheid in beslissing

Ons team van analisten gaat nauwkeurig en snel te werk. Hierdoor garanderen wij een beslissing op korte termijn. Ons engagement hierbij is om binnen de 48 uur een principiële beslissing mee te delen.

Kredietoplossingen op maat

De Wet op het Hypothecair Krediet regelt de materie rond woonkredieten.

Binnen deze wet op het Hypothecair Krediet bieden wij flexibele kredietoplossingen aan. Ieder met zijn eigen kenmerken en troeven:

 • CreaStar: woonkrediet met vaste rentevoeten
 • CreaBase: woonkrediet met vaste mensualiteiten
 • CreaSafe: woonkrediet met vaste mensualiteiten
 • CreaFix: woonkrediet op vaste termijn

Dit laat ons toe om voor iedereen een oplossing op maat te zoeken. Hierna vind je 10 meest voorkomende vragen naar woonkrediet.

10 meest voorkomende vragen naar woonkrediet

Ieder kredietdossier is anders. Toch komen deze 10 vragen naar woonkrediet frequent voor. Telkens zal Creafin voor jou een oplossing zoeken:

 1. Je zoekt een kredietoplossing tot 100% quotiteit.
 2. Je zoekt een herfinanciering voor jouw hypothecair krediet.
 3. Je gaat scheiden van jouw partner en zoekt een financiering voor de uitkoopsom.
 4. Je verkoopt jouw woning en koopt een nieuwe aan. Je zoekt een overbruggingskrediet.
 5. Jouw totale kredietlast wordt te zwaar. Je wilt een herschikking van jouw lopende kredieten.
 6. Je hebt een onroerend goed geërfd en moet successierechten betalen.
 7. Je zoekt een investering in vastgoed te doen en een opbrengsteigendom te kopen.
 8. Je wilt werken aan jouw woning uitvoeren en zoekt een financiering.
 9. Je wenst de mede-erfgenamen uit te kopen en zoekt een financiering.
 10. Je koopt jouw eerste woning aan en zoekt een financiering.

Verkeer jij in zo een situatie en zoek jij een kredietbemiddelaar in hypothecair krediet? Vind hier een makelaar in jouw regio.

Ben je zelf kredietbemiddelaar in hypothecair krediet en wil je met ons samenwerken, vul dan dit formulier in.

Ontdek onze producten >

SLUIT

GESCHIEDENIS CREAFIN

2021 – Oprichting Creafin Credits

In december 2021 wordt ‘nv Creafin Credits’ opgericht. Een primeur: ‘Creafin Credits’ is het eerst “non-banking lending platform” in België. Dit wil zeggen dat de hypothecaire kredieten niet verstrekt worden door traditionele banken. De “funding”, m.a.w. het geld dat gebruikt wordt voor het toekennen van hypothecaire kredieten is namelijk afkomstig van institutionele beleggers en investeerders, zoals pensioenfondsen en verzekeraars.

Enkele maanden later ontvangt ‘Creafin Credits’ van de FSMA haar erkenning als ‘Belgische kredietgever in hypothecair krediet’. Hét startsein om kredietoplossingen in de markt te zetten. In mei 2022 lanceert Creafin dan ook ‘CreaStar’, een nieuwe kredietoplossing met vaste en aantrekkelijke rentevoeten én de mogelijkheid om tot 100% quotiteit te ontlenen. Een mooie aanvulling op het reeds bestaande kredietaanbod van Creafin.

2017 – Erkenning Creafin als ‘kredietgever in hypothecaire kredieten’

In april 2017 wijzigt het landschap van de hypothecaire kredieten grondig. De oorzaak hiervan is de nieuwe wetgeving op het hypothecair krediet die van kracht gaat. Deze wetgeving biedt meer bescherming en transparantie aan de consument en legt nieuwe verplichtingen op aan de kredietgevers en -bemiddelaars.


LEES MEER

Een eerdere wetswijziging bepaalde namelijk reeds dat elke kredietgever en -bemiddelaar een officiële erkenning moet bekomen. Zij dienen zich voortaan in te schrijven bij het FSMA, de toezichthouder van de financiële sector. Zo verzekert het FSMA de consument ervan dat de bemiddelaars over de vereiste beroepskennis en/of ervaring beschikken. Creafin ontving op 12/09/2017 zijn officieel statuut van ‘Belgische kredietgever in hypothecair krediet’.

2012 – Creafin is opnieuw volledig onafhankelijk

Vanaf maart 2012 is Creafin opnieuw volledig onafhankelijk.

We bouwen ons netwerk van onafhankelijke kredietbemiddelaars in hypothecair krediet verder uit tot enkele honderden actieve makelaars.

Creafin blijft de financiële tussenpersoon verder ondersteunen met opleidingen, technische ondersteuning en persoonlijke begeleiding bij kredietdossiers. Deze benadering draagt ertoe bij dat onze kredietbemiddelaar in hypothecair krediet zich onderscheidt van de klassieke banken en verder professionaliseert. Zo groeit de waarde van een goed onafhankelijk financieel advies.

2007 – Creafin in Nederlandse handen

In 2007 komt Creafin onder de vleugels van de Nederlandse DSB Bank. De focus ligt vanaf dan op hypothecaire kredieten aan particulieren. Op dat moment heeft Creafin 4 hypothecaire producten in haar gamma:

 • CreaBase – algemeen woonkrediet
 • CreaSafe – specifiek hypothecair krediet bij negatieve melding C.K.P.
 • CreaFix – hypothecair krediet op vaste termijn – ideaal als overbruggingskrediet
 • CreaPro – hypothecaire lening voor rechtspersonen

Hiermee bieden we een oplossing voor een groeiende nood aan maatwerk voor verschillende klantenprofielen.

1995 – oprichting Campifina (Creafin)

In 1995 richten een aantal Kempische investeerders Campifina op. Het latere Creafin. Tijdens deze beginjaren verleent Creafin voornamelijk commerciële kredieten via een netwerk van enkele plaatselijke ondernemers.

SLUIT