Creanet is een garantie voor een snelle beslissing over het woonkrediet van jouw klant

Vernieuwd kredietplatform! 

Creanet

Vanaf heden kan je als Creafin partner kredieten aanvragen via het nieuwe Creanet-kredietplatform.

Ben je jouw paswoord vergeten? Dan kan je dit zelf opnieuw instellen via de loginpagina.

De vorige versie van het kredietplatform blijft nog beschikbaar voor het raadplegen van oude of lopende dossiers. Creanet 1.0 blijft bereikbaar via de gekende link >> creanet 1.0

Nieuwe aanvragen indienen via Creanet 1.0 is echter niet meer mogelijk. Kreeg jij nog geen toegang tot het Creanet 2.0, vraag dan jouw activatie aan via sales@creafin.be of contacteer jouw regionale account manager.

Wil je ook graag toegang tot Creanet 2.0 maar werk je nog niet met ons samen? Geen probleem. Vraag vandaag jouw overeenkomst als Creafin-partner aan

 

Wat is Creanet?

Creanet is onze internetapplicatie voor de kredietbemiddelaar in hypothecaire kredieten. Zodra er een samenwerking wordt opgestart tussen jou, als erkend kredietmakelaar , en Creafin, krijg je een toegang tot deze applicatie.

Creanet biedt vele voordelen voor jou als kredietbemiddelaar in hypothecair krediet:

 • Je hoeft er geen ingewikkelde installatieprocedure voor te volgen. Creanet werkt via internet. Met een gebruikersnaam en een login ga je direct aan de slag.
 • Op basis van de ingegeven informatie, zal Creanet zelf een kredietoplossing suggereren voor jouw klant. Deze kan je behouden of aanpassen voordat het dossier wordt doorgestuurd ter analyse.
 • Je kan de kredietaanvraag voor het woonkrediet van jouw klanten elektronisch doorsturen. Als kredietbemiddelaar heb je onbeperkt toegang tot al jouw hypothecaire kredietdossiers.
 • Je hebt in Creanet toegang tot de bibliotheek. Daar vind je een hele reeks informatie en algemene documenten terug.
 • Met een interne nieuwsflash blijf je op de hoogte van de veranderingen in onze acceptatiecriteria voor hypothecaire kredieten en andere nieuwsberichten.
 • Creanet biedt een handig documentenbeheer. Elk document kan digitaal opgeladen worden. Na controle krijgen de documenten het label ‘goedgekeurd’.
 • Als je vragen hebt, kan je altijd bij iemand van Creafin terecht. Jouw account manager, de dossierbeheerder of één van de collega’s.

 

 “Werk met ons samen”

Heb je nog niet met ons samengewerkt, ontdek dan snel wat Creanet voor jou doet en welke voordelen het voor jou heeft om met ons te werken voor het hypothecair krediet van jouw klant?

Jouw regionale account manager contacteert jou graag voor een eerste kennismaking

Wat hebben wij alvast van jou nodig? 

 • Kopie identiteitskaart van jou (als zaakvoerder)
 • Kopie statuten (indien je met een rechtspersoon gaat samenwerken)
 • Mededeling ondernemingsnummer Kruispuntbank
 • Bewijs erkenning als kredietbemiddelaar in hypothecair krediet
 • Schriftelijke bevestiging van het bankrekeningnummer waarop vergoedingen mogen gestort worden

Creafin werkt samen met kredietmakelaars over heel België. Per regio hebben we een accountmanager. Deze accountmanager geeft de kredietbemiddelaar in hypothecair krediet op verschillende vlakken ondersteuning.

De accountmanager kan een eerste screening doorvoeren van het kredietdossier. Zo weet de kredietbemiddelaar vrij snel of een kredietaanvraag haalbaar is of niet. Hiermee winnen we tijd om efficiënt te werken.

De accountmanager zal de kredietbemiddelaar in hypothecair krediet waar nodig ook ondersteuning geven bij het gebruik van het online kredietplatform Creanet. 

Maak kennis met onze account managers:

 

Provincie Antwerpen - Limburg - Vlaams-Brabant
Brussel - Henegouwen
Provincie Luik - Luxemburg - Waals Brabant - Namen
Provincie Oost- en West-Vlaanderen